Florida Keys

Etter 2 + 1/2 dag i Key West var det slutt. Vemodig, men alle visste vi at dette ikke varte. Dyrt var det også. 1475 kr/natt for et lite hostel. Det er stivt. Litt billigere i Key Largo. Drift Hotel til 960 kr/natt, rett ved vannet, og tilnærmet privat brygge…rett og slett en litt annen verden.

Men på vegen dit var vi innom The Moornings Village, stedet fra Netflix-serien Bloodline. Bildene nedenfor taler for seg selv.

Men å få sett området var ikke enkelt når man ikke overnattet der. I resepsjonen var det lite hjelp å få. Så vi kjørte bare selv litt nedenfor, og parkerte så nærme beach’n som vi klarte. Mona fikk heldigvis ikke med seg skiltene som tydelig fortalte «No trespassing». Så da klarte jeg å lure ho med helt ned. Men det tok ikke lang tid før også ho var så varm i trøya at det å gå ut på brygga og legge seg i hengekøya føltes helt normalt. Men vi dro det ikke langt og kom oss bort derfra før noen skulle oppdage at vi var der….trodde vi. Men selvfølgelig, på veg opp igjen til bilen ble vi oppdaget av gartneren og renholderen…og de synes ikke dette var greit. De gav oss følelsen av å ha gjort et innbrudd. Egentlig fortjener de derfor ikke noe positiv omtale, men greit, de skal få for beliggenhet og ekstremt velholdt område. Det så aldeles nydelig ut. Så vil, selv om de oppfører seg noe dårlig mot forbikjørende, anbefalt en natt eller to her… hvis du tar deg råd.

Siste post i dag var John Pennekamp Coral Reef State Park for å dykke (snorkle). For 60 dollar (Litt i overkant mye) fikk vi en 2,5 timers tur ut til noen fantastiske korallrev 40 min båttur ut fra kysten.

Avsluttet ellers dagen i Flamingo Visitor Center, ca 1 time inn i Everglades…

…og fikk med oss noen alligator som lekesloss før vi måtte ta helt kvelden.

Nå kun to dager igjen. Tiden går fort 😬.

Key West

På søndag hentet vi ut bilen hos Sixt…

Ford Mustang, Sixt, Miami (Foto: Tarjei)

…og endelig kunne høstens roadtrip starte. Mona kunne godt tenkt seg en gul bil, men desverre var alle de gule bilene leid ut. Kan ikke si annet enn at det var svært tungt for oss begge 😜. Men slukøret valgte vi å beholde vår bil, og kom oss i vei. Valgte kyststripen fra Miami og sørover. Her var det den ene rikmannsvillaen etter den andre. Kunne godt ha bodd her en dag eller to, men hvem har penger til det?!

Noen timer senere tok vi en lunsjpause i Key Largo, smakte på en Key West Ale hos Snooks’ Bayside før vi, noe forsinket (fant vi ut), kom oss videre…

Snooks’ Bayside, Key Largo, Forida Keys (Foto: Tarjei)

…dermed rakk vi aldri solnedgangen i Key West den dagen. Litt synd er at jeg kun har solnedgangen på veien dit på den andre kameraet, men var like kult å se solnedgangen FØR vi kom frem. Milevise broer som ender opp på «verdens ende» (Key West), og sola bak der igjen som bare forsvant i avgrunnen. Heilt fantastisk. Heilt utruleg.

Vi var selvfølgelig bortom Key West’s mest oppskrytte punkt. USA sitt sørligste punkt på kontinentet. Kø så langt øyet kunne se, bare for å få knipset et bilde av seg selv og «greia». Vi droppet det, men knipset heller et selfi på siden.

Ellers er Key West absolutt et anbefalt reisemål. Sjarmerende hus og gater, samt en fantastisk utsikt over solnedgangen på Mallory Square.

Solnedgang, Key West (Foto: Tarjei)

Seashell Hostel

Miami by day

Når vi ankom hotellet vårt første kvelden var Über-sjåføren litt usikker på om vi hadde havnet på rett sted. Han utbrøt spontant: «It can’t be here. This is a bad neighborhood.» Dagen etter var det lett å se at dette ikke var et sted man surrer rundt på egenhånd seint på natta. Men sjarmerende B&B er det vi har booket oss inn på, så ikke værre enn å bruke litt Über til og fra.

Frokost på The Copper Door B&B (Foto: Tarjei)

Kult var det når vi først nærmet oss South Beach. Masse private boliger ved vannkanten, med privat brygge og egen båt. Ikke mye «åpent for alminnelig ferdsel» her i gården.

Vi rakk også innom Joe’s Stone Crab for en krabbelunsj. Litt overraskende var det at de skrøt av en av deres spesialiteter. Det var nemlig å ha så ferske krabbeklør som mulig ved å ta av en og en fot mens krabben levde. Hmmm…

Og rundt i Miami klarte vi best med bysykler, som har kommet hit også. Ikke like bra som løsningen i Bergen og Oslo, men helt ok. 24$ for 24 timer er allikevel litt stivt.

Fant ut til slutt at vi faktisk la bak oss hele 25 km på sykkel i dag.

Utrolig velkomst

Flyet landet litt før tiden. Veldi bra! Men det var før vi visste at vi skulle bli stående i over 2 timer i passkontrollen. «Welcome to The United States of America» stod det på store bannere. Takke meg til,…FOR en velkomst! Ei av vaktene klarte til og med å si at grunnen til den lange køen var at vi som kom med Norwegian kom for tidlig. 10 min før tidlig. Ja, det pleier å ende med 2 timer kø. Morsom. Så nesten 3 timer etter landing satte vi oss endelig i en Über og kom oss inn til The Copper Door B&B, Downtown Miami.

Über fra Fort Lauderdale til Miami

Men nå har vi sovet ut og klar for en fantastisk dag. Og med utsikten fra vinduet sier vi over og ut inntil videre 😊

Utsikt fra soveromsvinduet (Foto: Tarjei)