Kategoriarkiv: Honduras

Copan og Santa Ana

Ankom Copan 19.nov før solnedgang og fikk sett byen som viste seg i all sin prakt. Litt som det man forbinder med caribisk vibe.

Carnitas Nia Lola, Honduras (Foto: Tarjei)

Harald førte oss hit til stedets hovedattraksjon for turister. Fantastisk mat men ganske dyrt. Gamlemor stod for matlagingen.

Kokken

På gatehjørner stod lokale og solgte mat og drikke til andre lokale. En sjarmerende symbiose av turister og ikke turister som gikk hånd i hånd. Men ingen tvil om at mange lokale har relativt lite å rutte med.

Lokal marsjappe på hjørne

Dagen etter tok vi en rask tur innom Maya-ruinene i Copan. Disse er konsentrert på et mye mindre område enn i Tikal. På mange måter gav det litt av det samme. Så om man drar til Guatemala er det nok ikke mye tvil om at det holder å dra til kun Copan, i Honduras, fremfor å også stresse til Tikal hvis man føler man har litt liten tid.

Maya-ruinene i Copan
Nasjonalfuglen Macaw, Honduras (Foto: Tarjei)

Honduras var trygt og godt på den delen vi var på. Når vi så kjørte mot El Salvador skjønte vi at det ikke var like populært å reise til som turist. På vegen mot grensen var det ingen tegn på turister som var på veg samme veg. På grensen var det kun lokale..og oss. Men de var hyggelige og enkle å ha med å gjøre. El Salvador var generelt en veldig bra opplevelse og vi skulle ønske vi kunne vært der mer enn de to dagene vi var der. Anbefales. Men ser også potensiale for at det er noe uttrygt i noen områder, så her skal du reise på dagtid og tenke over hvor du beveger deg på kveldstid.

Markedet i Santa Ana, El Salvador (Foto: Tarjei)
Ruinene Antigua Escuela De Artes «Old Art School» (Foto: Tarjei)
Typisk buss

Flores og Copan

I Flores overnatter vi på hostel Los Amigos, et sjarmerende sted. Vi bare elsker slike steder. Loungeområder, laid-back stemning og god musikk.

Los Amigos, Flores, Guatemala (Foto: Tarjei)

Og her er det selvfølgelig lagt til rette for aktiviteter for oss ungdommer. Straks vi har kommer innenfor døra og satt oss godt til rette kommer mr captain rundt og selger inn dagens båttur. Med god servering ombord.

Mr Captain på båten sin i innsjøen i Flores (Foto: Tarjei)

Dette viste seg å være en både sosial og fantastisk båttur tilrettelagt for de med Tarzan-gener i blodet.

Eneste frustrerende etter turen var at badeskjortsen ble igjen på båten (jo, jeg hadde skjorts, så ikke gikk ikke naken hjem altså!)

Dagen etter tok vi morgenflyet (nesten nattfly… i hvert fall alt for tidlig) til Guatemala City og leide bil for å fortsette turen mot Honduras og El Salvador. Grensepasseringene til både Honduras og El Salvador var veldig enkle grensepasseringer, og veiene er helt greie.