Cannes by day

Etter en sen kveld ute i går har vi slengt oss ned i en strandstol på beachen.

image

Koster bare 450 kr for 2 stk stoler. En parasoll er inkludert da. Ser at på området her (30×30 m) tjener strandrestauranten ca 50 000 kr dagen, og det før noen har kjøpt noe mat og drikke. Cash is king? Sitter igjen med en bitter følelse av at jeg blir robbet midt på høylys dag, og det uten at jeg klarer å forsvare meg på noen måte. Cannes kan selvfølgelig forsvare dette. Bare under frokosten i dag…

image

….kjørte det sikkert 50 Porscher forbi utenfor hotellet vårt.

Frankrike: loddrett ned til Cannes

Vi har siste døgnet kjørt det remmer og tøyler har holdt. En porche-fører kikket overraskende til side når Teslaen forsvant i fra i venstre fil. Vi er i dag i Cannes. Fant en billig leilighet midt i sentrum, og er av den grunn nesten usikre på hvor vi har kommet. Her er divaene, og store båter samlet på rad og rekke. 4 personer i slips står på siden av et 5 stjerners hotell og diskuterer. Ved siden av står en Ferrari, Mercedes og Porche.  Tydeligvis eier 3 av de hver sin. Men når den nye folkebilen Tesla passerer stopper alle opp og glaner. Ja, det er riktig, vi er i Cannes kun for å vise oss frem. De stirrer og stirre til bilen forsvinner rundt et gategjørne. Etterpå setter vi oss på en pub. Jeg har en sliten skjorts som kanskje bør kastes. De er skeptiske til å servere oss. Tror kanskje de ikke får pengene sine. De tre neste dagene blir spennende. Over og ut fra Cannes.

Chateau Des Lys | Tour De France

Dagen startet på herskapeligvis på et nydelig sted litt før dagens etappe av Tour De France.

image

Litt etter klokka 9 dro vi til Moyenneville, en sjarmerende liten landsby litt vest for Abbeville (som var dagens startsted). Vi var fremme ca 20 min etterpå, og fikk parkert helt inntil løypa. Praktisk. Kl 11 kom alle sponsorene kjørende. Masse liv en time…

image

image

…så ble det relativt stilt en times tid før syklistene kom ca kl 13. I mellomtiden satt jeg og Ida og storkoset oss på våre medbrakte campingstoler, helt inntil veien. Kjempeplassering! 🙂

image

Belgia: Dramatikk(!!) | Calais, Frankrike

Vel over grensen, men ikke helt i mål enda. Traffic jam utenfor Amsterdam tok lang tid.

image

I tillegg kjørte vi over en jernstang som lå i vegen i Belgia, og måtte ta en kontroll, i veikanten, av bilen før vi kunne kjøre videre. Fire andre biler kjørte også over, og havarerte alle som en. Takket være at vi kjører EL-bil, med en underside som er helt flat, gikk det bra for oss.

image

Så vi lader nå i Calais.

 

 

wpid-snapchat-4389083010702536924.jpg

Har en time igjen til overnattingsstedet.

Snart ved grensen til Frankrike

Dagens tur har nesten gått bra hele vegen. Fikk sjekket ut og dratt fra Flensburg klar 9. Ikke imponert over Tyskland denne gangen heller. Tok ikke Visakort på vegkroa vi stoppet på, og minibanken utenfor var «out of order». Heldigvis ordnet det seg med en hyggelig ansatt i nabosjappa som til slutt klarte å omgå maskina si og få tatt ut.

Tyskland har også på denne turen sålangt hatt de dårligste vegene, med MYE vegarbeid. Nederland er jo himmelen i forhold.

Etter en time i kø utenfor Amsterdam…

image

…er vi nå ved Brede. Vi skal videre vestover inn i Frankrike før vi stopper for kvelden.

Snart i Hirtshals, Danmark

Dagens mål er å komme med til Flensburg. Fikk booket overnatting på fergeturen over (selv om det nettet vi betalte for her går ekstremt tregt), og har fått bekreftelse fra husverten via Airbnb. Så får vi se hvor turen bringer oss videre. Enten direkte nedover til Frankrike, eller via Nederland og Belgia. Vi får sjekke det ut på neste ladestopp i Middelfart hvis vi rekker. Det går så utrolig fort å lade at vi aldri rekker å gjøre det vi tenkte før batteriet er fullt.

image