Kjeragbolten, Suleskard og Preikestolen

Mandag morgen dro vi avgårde. Til sol og sommer ved Lysefjorden. Via Vrådal, Dalen, Valle i Setesdal og Suleskard

 

Brøytekant over Suleskard (Foto: Ida)
Brøytekant over Suleskard (Foto: Ida)

endte vi kvelden på Lysebotn Camping. Ikke det fineste stedet på jord, men naturen rundt var jo aldeles nydelig. Litt ekstra flaks gjorde at vi faktisk fikk kveldssola frem til den gikk ned rundt 19:30. For 220 kr fikk vi overnatting og lading til bilen ca 12 nye mil på tanken.

Tirsdag morgen var mer katastrofe. Greit nok, vi bruke primusen og laget kaffe til frokosten.

Teltet ble pakket. Vi var klar tidlig. Men ett problem…hvor ble det av sola?! Bitte litt lavere temperatur enn dagen før la det totalt lag av tåke over hele Lysefjorden. Ingen morgensol. Men samma det. Sånt stopper ikke oss. Og i gang med 10 km turen til Kjeragbolten startet 10:45. 15:30 skulle båten gå fra Lysebotn. Dette burde gå greit. 3 km og 1 time senere var vi over tåkeheimen. Helt fantastisk skue. Et hvitt teppe over hele Lysefjorden, og ellers skyfri himmel.

Snø på kanten, hvitt teppe over fjorden (Foto: Tarjei)
Snø på kanten, hvitt teppe over fjorden (Foto: Tarjei)

Vi rakk akkurat frem rom bolten før tåka skulle fortsette leken den startet tidligere på morgenen. Og brått var utsikten borte. Vi ventet….og ventet…men Lysefjorden viste seg desverre aldri. Men duverden, et hvitt teppe noen 100 meter under Kjerag var kult det au!

Vi rakk forresten båten, men den var full, så vi måtte i stede kjører rundt. Er nå på Prekestolen Fjellstue. Booket oss inn for natten. Lader nå bilen med 400 V / 16A (50 km/time), og snart klar for litt kveldsmat. Hvis vi ikke er spist opp av knotten før vi har kommet så langt 🙂