Kategoriarkiv: Oman

What to see (or not to see)

Når en av hovedattraksjonene er Anti Gravity Point skjønner man at Oman har litt mindre å by på enn andre steder i verden. Markedet de skryter av i byen selger lokal parfyme og stort sett kun det.

Markedet i Salalah (Foto: Tarjei)

Vegg i vegg med hovedmarkedet (ikke helt klart om vi faktisk har funnet riktig sted da det er tilnærmet ingen info om noe marked i Salalah) ligger det gamle ruiner. Og det gjelder mange steder…ruiner som minner om en komplisert fortid.

Markedet og ruinene midt i Salalah, Oman (Foto: Tarjei)

Men potensialet her er bra. En fantastisk kyst, stabil temperatur og ett tørt klima. I tillegg er Oman et av landene i regionen med best økonomi, og er også verdens 22. tryggeste land (er referert noen steder i hver fall).

Så vi kan ikke si noe annet enn at vi virkelig bare nyter dagene her nede. Og kan absolutt vurdere å dra tilbake.

Frodige Wadi Darbat (Foto: Tarjei)

Ørkenen øst for Salalah (Foto: Tarjei)

Vurderte å kjøre rundt i sanda med vår 4×4 leiebil, men risikoen for å sette seg fast, med et lite spebarn baki, var for stor, og det ble derfor begrenset med lek og moro. Noe ble det selvfølgelig. Nok til å få Mona til å hyle litt. ? Men der stoppet det. Og vi kom trygt tilbake, uten store utfordringer.

Kamelsafari fra bilen (Foto: Tarjei)

Prisnivået er ellers som Norge / Danmark. Derfor helt greit å ha All Inclusive. Og med egen leiebil får man sett det som er å se. Mest utrolige er at folk orker å sitte mange timer på fellesutflukter, som koster skjorta, for å se på det vi har sett på fra bilen.

Notat:

  • Beste drink her nede (internt): Huawei (Blue Hawaii)
  • Pris hotellet, øl: 2 OMR (45 kr) for 0,25 l
  • Pris hotellet, drink: 3-4 OMR (70-90 kr)

Fanar Hotel + Salalah beach

Ikke helt fornøyd med utsikten fra rommet. Alt for mye palmer i veien. Hva skal vi gjøre med det? Hogge de ned? 🙂 Nei, vi koser oss virkelig. At Oman skulle levere til de grader er en liten overraskelse.

Men dette var ikke helt idyllen vi ble møtt med. Vi hadde bestilt rom med havutsikt og balkong på begge rom. Første natta fikk vi selvfølgelig da ett rom uten havutsikt og ett uten balkong. Bra leveret Fanar! (Not!). Men de la seg i selene og fikset biffen dagen etterpå. Etter å ha forsøkt å lure oss et par ganger først da, vel og merke. Men vi er fornøyd. Til og med Mona er fornøyd. Ikke hverdagskost ?

Utsikt fra rommet
Koko med kokos
Palmeskogen utenfor hotellet
Poolen
Stranda i Salalah sentrum
Bassenget og baren

På veg til Salalah, Oman

Endelig ferie! Og om litt er vi i Oman. Garantert sol og varme. Men litt dyrt. Så får vi se hvor loppet for penger vi blir. Og ingen vet hvor liberalt det er der nede. Blir det tvangskjøping av burka for damene, eller slipper de unna. Time will show ??

Følg ellers med på live-track av flyet her om du skulle være interessert (Flight radar):

  • Fly Norge – Qatar: QR180