Kategoriarkiv: Mauritius

Mauritius | Oppsummert

Kart | hvor var vi

Beste steder | Hvor du bør dra
Reiser man rundt på Mauritius vil man alltid finne en fin strand, uansett hvor du er. Jeg er ikke sikker, men inntrykket er at kysten/korallene er røffere jo lengre sør man kommer på vestkysten. Jo dyper man ønsker å dykke jo lengre ned mot Le Morne drar du. Og motsatt. Snorkling opplevdes best nordover fra Flic En Flac. Så kort oppsummert:

 • Blue Bay / Blue Bay Marine Park: Lavterskel snorkling. Nær flyplassen. Beskrives som et av de bedre stedene å snorkle. Mener nok Trou-aux Biches var bedre, men å bruke en dag eller to ved Blue Bay kan være verdt det.
 • Le Morne: Ganske utilgjengelig sted hvis du ikke bor på resortet. Kjør forbi om du ikke skal overnatte her eller spille golf.
 • Flic én Flac: Fin strand og perfekte dykkemuligheter
 • Trou-aux Biches: En av de fineste strendene. Fint å snorkle i lagunen.
 • Grand Baie: Rolig, lite, sted med fin «havnestrand» og sjarmerende gater
 • Chamarel: Ok sted å ta en utflukt, litt opp i høyden. En avveksling fra strandlivet
 • Trou d’Eau Douce / Ile aux Cerfs: Trou d’Eau Douce er et lite sted. Men herfra arrengares det båtturer ut til Ile Aux Cerfs. Kan være en av de fineste strendene / øyene (Vi rakk aldri å ta turen).
 • Ambre Mauritius (Palmar): Fantastisk resort. Litt mindre strand enn de reklamerer for, men alt i alt får du mye for pengene.

Reisemåte | Fly | Leiebil
Vi reiste rundt med en liten leiebil fra Morisoleil Car Rental Ítd via Discover Cars. Et billig utleieselskap på Mauritius. En mann leverte bilen på hotellet når vi skulle ha utlevert bilen og hentet den ved avgangshallen når vi skulle levere den tilbake. Og siden vi betalte en egenandelsforsikring via Discover Car trengte ikke Morisoleil å låse penger på kortet heller, så eneste vi trenger var å betale nøyaktig leiebeløp når vi hentet bilen. Tilnærmet ikke noe papirarbeid ved utlevering. Ingenting ved tilbakelevering. Aldri opplevd noe enklerer.

Flyet vi tok var Air France ned, via Paris. Bra service, servering og underholdning ombord. Air Mauritius opp igjen viste seg å være hakket bedre, så om det passer like godt tar du heller de. Grunnen til at vi fikk Air Mauritius opp igjen var at de fløy på vegne av både KLM og Air France (slått sammen flyvninger), så litt tilfeldig. Ift flyprisen måtte vi godta nesten 7 timer ventetid i Paris på veg tilbake. Det er i lengste laget. Litt pussig at Air France selger slike «ferdige pakker» med så stor ventetid mellom to flyvninger. Ok når man ikke bestiller igjennom ett og samme selskap, men det gjorde vi her.

Prisnivå

 • Flyreise: 7 000 kr/pers t/r
 • Leiebil 2 uker: 3 300 kr (Kia Picanto eller tilsvarende) inkl egenandelsforsikring
 • Overnatting
  • Le Peninsula Resort & Spa, Blue Bay: 1450 kr/natt for 2 pers, inkl frokost og båttur til Blue Bay Marine Park og lån av snorkeutstyr
  • Be Cosy, Trou aux Biches: 1300 kr/natt for 2 pers, inkl frokost, båtur ut til lagunen for snorkling og et fantastisk basseng med bar midt i bassenget. Rompris helt ned til 725 kr/natt.
  • Ambre Mauritius, Palmar: 2600 kr/natt for 2 pers, all inclusice
 • Dykkersertifikat Cmas Nivå 1 (Open water, 25 m): 2 480 kr (6 dykk på ca 40-60 min per dykk)

Mat og drikke
En hummermiddag med drikke inntil kostet ca 800 kr for 2 pers («ekstremt dyrt»). Normalt kostet en middag under halvparten. Forvent ca 1/4 av norske priser hvis du klarer å holde deg på normale restauranter/barer.

Takk for at du tok deg turen innom. Håper du ble fristet til å ta turen 🙂

Dykkersertifikat Cmas Nivå 1 | 25 meter dybde (Foto: Mona)

Grand Baie | Belle Mare

Siste stopp er Ambre Resort litt sør for Belle Mare. For å komme oss dit kjørte vi langs kysten i nord, via Grand Baie og nord- og østkysten. Og sett i ettertid kunne vi gjerne brukt litt mer tid Grand Baie. Et sjarmerende sentrum med fantastisk utsikt over «havna»

Grand Baie beachfront, midt i sentrum (Foto: Tarjei)

Vi hadde, som sagt, plan å følge sjøstripa hele veien fra Grand Baie til Belle Mare. Det viste seg å være litt dristig. Vi endte på en avsidesliggende vei som varte langt og lenge. Veien ble bare mindre og mindre. Til slutt var det ikke grusvei engang. Og vi endte bare mot en privat port. Klønete. Halvtime kastet bort.

Notre-Dame Auxiliatrice de Cap Malheureux, nord for Grand Baie (Foto: Tarjei)

Uansett, glad vi leide oss bil. Føler vi kjenner Mauritius langs stort sett hele kysten nå. Og vi vet nok hvor vi skal dra neste gang. Enten til et rolig resort i øst eller litt mer livlig sted i vest (Flic en Flac eller Trou-aux Biches). Eller begge deler. Anbefaler uansett Flic én Flac og Trou-aux Biches. Og kanskje noen dager på et herlig resort i nærheten av Belle Mare.

Uansett, nå er vi da på det fantastiske stedet Ambre Mauritius, litt sør for Belle Mare. Dette er et paradis på jord. Og her er det bare å innta horisontalen de siste dagene av ferien. Noe som også var planen. All Inclusive koster ca 2600 kr/natt for 2 personer hos Ambre Mauritius.

Ambre pool (Foto: Tarjei)
Ambre (Foto: Tarjei)
Ambre (Foto: Tarjei)
LUX beach (Foto: Tarjei)
Ambre beach (Foto: Tarjei)
Ambre Resort, utgangen fra rommet (Foto: Tarjei)
Ambre beach, utsikt fra rommet (Foto: Tarjei)

Dette har vært en aldeles nydelig avslutning på ferien!

På lørdag (27.nov) vender vi nesen hjem.

Mauritius-Frankrike | AF7965 | MK14 | 19:50 Norsk tid | 11h45 | Airbus A350-900 | Live Tracker

Frankrike-Norge | AF1774 | 14:15 | 2h20 | Airbus A320-200 | Live Tracker

Litt artig at Norge og Mauritius er listet som nr 2 og 3 på beste reisemål i 2022 av Lonely Planet.

Trou-aux Biches

Vi rakk akkurat innom Domaine Anna Garden kvelden før vi dro fra Flic én Flac. Litt usikker på konseptet. En hage med masse vannfall, akvariumsfisker og dammer med en restaurant midt innimellom. Langt unna sentrum og stranda. Veldig fint og resort-aktig. Men ingen overnatting. Og like populært blant lokale som turister. Her fikk vi hummer og et ellers herskapelig måltid, med forrett, drikke, dessert og til 800 kr for 2 pers. Dyrt for her å være (ca 50 % dyrere enn det som ansees som normalt dyrt), men duverden hvor mye man fikk for disse pengene. Anbefales. Litt «heldig» var vi også som fikk med oss en lokal bryllupsfest som startet mens vi satt der. Noe merkelig at de skulle ha et skolekorps som introduksjon når de kom, men litt mer betryggende var det å høre at de faktisk kunne spille Kygo som festmusikk litt senere. Det er faktisk litt for mye indisk musikk ellers, så litt avslappende å høre at de faktisk glimter til med litt annet.

Domaine Anna (Foto: Tarjei)
Domaine Anna (Foto: Tarjei)

Men nok om det. Dagen etter var våres dager over på Flic én Flac. Og en 1 1/2 times kjøretur gjennom Port Louis, og via kyststien derfra og opp, var vi fremme ved Trou-aux Biches. Og det er her vi er nå. Mona hadde fikset et fantastisk overnattingssted til 1300 kr natta. Be Cosy Apart Hotel ligger rett på andre siden av veien til Trou-aux Biches sin fantastiske strand.

Bassengbaren hos Be Cosy Apart Hotel (Foto: Mona)

Og også her er båttur, snorkling inkludert i overnattingen. Og også paddelboard og andre vannaktiviteter er inkludert. Det koster nok ganske lite å tilby, men gjør totalopplevelsen veldig mye bedre. Denne måten å tilby tilleggstjenester ser man i mindre grad andre sydensteder. Her skiller Mauritius seg ut på en veldig positiv måte Og faktisk er korallrevene utenfor her de beste vi har snorklet ved til nå. I motsetning til Flic én Flac er det jevnere havbunn her. Korallene strekker jevnere utover. Gøy for snorkling. Men tror nok fremdeles Flic én Flac er bedre for dykking. Der er det store høydeforskjeller, store steiner med koraller og tuneller. Gøy på hver sin måte.

Men nevnte jeg det? At jeg nå faktisk har Cmas level 1 dykkersertifikat. Og kan gå ned til 25 m. 🙂

Tarjei med dykkersertifikat Cmas Level 1 i hånden utenfor Exploration Sous-Marine (Foto: Mona)

…og på den fantastiske turen dit opplevde jeg (Mona også på deler av det) å svømme igjennom grotter på 25 meters dyp, så en ENORM hummer inni en av sprekkene i grotte, fikk se to svære havskilpadder og en sverm med rokker (svær flyndrefisk med laaang hale). Og selvfølgelig tusenvis av fisk med alle regnbuens farger. Skulle hatt med cover til GoPro kameraet, så kunne jeg lastet opp video av det, men det hadde jeg desverre ikke. Og uten det er maks dybde 10 meter for kameraet, så tok ikke sjansen. Men kan jukse med en lite videosnutt og noen bilder fra Trou-aux Biches i stede:

Og verdt å nevne at Mauritius faktisk er et veldig trygt sted å være. Lite kriminalitet og ingen problem å vandre langs den litt mørke stranden seint på kvelden eller natten. Selv de meste slitne streetfood restaurantene viser seg å være av topp kvalitet. Er bare en ting å si, legg ferien din til Mauritius!

Natta på Trou-aux Biches (Foto: Tarjei)

Flic en Flac | Exploration Sous-Marine

Vi kom til Flic en Flac 15.nov. På tre dager har jeg rukket 4 dykk og Mona 2 (hvis i dag er 18.nov). Mona nådde hele 14 meter på dag nr to og var fornøyd med det. Jeg dro videre ned til 25 meter og så en kjempehummer inne en undersjøisk grotte. Utrolig artig. Pris for et dykk er ca 400 kr. Og for dykkersertifikat ca 2300 kr. Exploration Sous-Marine er både dyktige og rimelige. Anbefales!

Diving Mauritius (Foto: Tarjei)

Ellers koser vi oss også her.

Sunset, Villas Caroline, Flic en Flac (Foto: Tarjei)

Vi ser at Covid-19 henger litt i her også, slik som i Norge, og koronasertifikat og munnbind er obligatorisk. Flere utesteder og restauranter har måttet stenge fordi de ikke kan vise til at alle gjestene er vaksinert. Men stort sett merker vi ikke mye til det. Annet enn at vi må gå med munnbind overalt. Så lenge vi går. Derfor viktig å sette seg ned å slappe av relativt ofte 🙂 og sommer og sol er det nå uansett.

Flic en Flac Beach (Foto: Tarjei)

Om man skulle ta en kort oppsummering av Flic en Flac vil jeg si at stedet har perfekte korallrev for dykking, men vurder Trou-aux Biches for den gode opplevelsen for snorkling. Vi overnattet på Anelia Resort And Spa. Er usikker på om vi vil anbefale det stedet. Er litt uorganisert og lite chill. Villas Victoria virket mye bedre og bød på de gode vibbene. Og dykkerstedet Exploration Sous-Marine ligger også her (rett innenfor porten).

Chamarel | Flic En Flac

På tide å komme oss videre. Le Peninsula var definitivt bra. Blue Bay Marina Park var veldig bra. Men vi måtte videre. Å ligge under innflyvningen til Mauritius er greit et par dager, men tror nok øya har så mye mer å gi. Så derfor anbefales det å komme seg videre. Og det rådet fulgte vi. Og kom oss videre. Og med den turboen av en bil vi hadde skaffet oss bare klødde det i fingrene etter å frese av gårde. Ekstremt billig billig bil forresten. 2500 kr for to uker. Og en full tank kostet ikke mer enn 300 kr. Og for det tror jeg vi kan kjøre øya rundt 10 ganger minst. Et kupp med andre ord!

The Mauritius Racing car nr 1 (Foto: Tarjei)

Men, selv om mange liker prat om bil – spreke biler – er ikke det denne tråden skal handle om. Det er «Karamell» (Chamarel). Og Flic en Flac. Men først Chamarel. I Lonely Planet beskrives Chamarel som en tropisk oase i Mauritius (skal ikke insistere på at det er nøyaktig det som stod). Men det er en avveksling fra landet forøvrig – hvite strender og palmer – her er det litt jungel istede. Og et enormt vannfall (kan nok bare kjør forbi – hvis du er fra Norge i hvert fall).

Uansett, etter anbefaling fra Lonely Planet stoppet vi hos Palais de Barbizon, sentralt i Chamarel. Faktisk ganske sjarmerende på sin måte. En eventyrforteller som vert og ei budeie som kokk. Han kjente til Olle (Ole Gunnar Solskjær) – som alle kjenner her nede. Og hun kjente til hvordan få det til å se mest mulig slitsomt ut å servere mat – ikke smil – ikke le – bare gjør jobben din mens du sleper etter deg den kroppen du har. Men maten var god. Bare ikke glem å forberede deg på en og annen turistbuss som nesten kjører ned restauranten hvert 2.minutt. I høy hastighet sitter de på hornet i det de paserer. Duverden hvor mye man får for 100 kr per pers. Ja, glemte jeg å si at det kanskje skulle fremstå litt autentisk? Da var det ekstra kult at man plutselig hørte espressomaskinen rundt hjørne freste bønner for full maskin. Skal du hit vil du bli sjarmet, men vær klar over hva du går til. Faktisk var Mona mindre skeptisk enn jeg var når vi gikk derfra.

Mona spiser en herlig rett hos Barbizon (Foto: Tarjei)

Men rett skal være rett. Det var faktisk veldig godt. Fint servert. Og hyggelige ansatte. Alt i alt 7 av 10 poeng. Mulig det er verdt å ta en tur oppom Rum-destileriet litt lenger opp – det rakk ikke vi – men sikkert verdt en visitt mtp utsikten. Er jo tross alt nasjonaldrikken her 🙂

Men nå nyter vi livet i Flic en Flac, hos Anelia. Vet ikke om det er en person, men stedet er i hvert fall fantastisk.

Honeymoon at Anelia, Flic en Flac (Foto: Tarjei)

På plass | Blue Bay

Endelig fremme på Le Peninsula Bay, Blue Bay Marina Park. Og vi nyter livet. Bortsett fra at Mona hylte litt til når jeg tråkket på en av de mange musene som piler rundt her er vi ganske så fornøyd med tilværelsen. Musa hylte forøvrig nesten like høyt 😄

Det som er deilig med Mauritius er at mye av det som tilbys på hotellet er inkludert. Båttur inn til Blue Bay Marina Park. Inkludert. Paddelboard. Inkludert. Snorkeltutstyr. Inkludert.

Vi er nå i Mahebourg og titter på markedet. Og om litt blir det en liten dupp ute ved korralene ved Blue Bay utenfor hotellet. Og i morgen fortsetter turen til Flic en Flac via Chamarel. Følg med!

Avreise | Følg med

Hvor drar du når høsten er her? Jo, du prøver å komme deg laaangt sørover. Der det garantert er varmt.

Mauritius ligger 3 timer foran Norge. Og har ca 20-30 grader høyere temperatur på denne tiden. Såvidt merkbart. Ryktene sier at det er badetemperatur der nede. Selv om dykkesentrene anbefaler våtdrakt pga temperaturen. Er bare 23-25 grader i vannet. Brrrr… vi tror vi tar sjansen på en dykkert 🙂

Vi flyr ned med Air France. Tenker de har service på nivå med KLM. Og det pleier å være bra. Men hvordan det blir i disse koronadager er ikke godt å si. Munnbind er obligatorisk og du skal teste deg 72 timer før avreise, ved ankomst og dag 5. Og før du drar hjem. Og hvem vet. Plutselig blir vi loset inn på koronahotell når vi kommer ned. Det vil bli en minneverdig tur. Ingen tvil om det.

Flyinfo:

13.nov | 17:30-20:00 | Oslo – Paris | AF1775

13.nov | 23:35-10:45 (13:45) | Paris – Mauritius | AF470

Neste tur går til Mauritius

Først og fremst takk for reklamen til bloggen min fra Øystein. Besøkstallet tok seg betraktelig opp etter 25.sept.

Utklipp: Besøkstall tarjei.net

Det varmer. Men dere som faktisk har endt inn på denne siden får snart følge oss på tur til Mauritius. Avreise er om ca 1 mnd.

Bilde: Goway Travel