Sykkeltur i Bogotá og Partybuss

Sykkeltur rundt i Bogotá

Vi hadde lite forventninger til turen, og tenkte egentlig at det bare gikk raskere å sykle fremfor å gå rundt i byen, og tok derfor en 4 timers guidet sykkeltur rundt i byen. Det viste seg å være verdt pengene. En ekstremt engasjert guide guidet oss rundt i de forskjellige bydelene. Noen deler var rolige og trygge, blant annet der europeere en gang for lenge siden hadde bygget boliger, mens andre steder var svært utrygge, og vi ble anbefalt og hjemme kameraet når vi syklet igjennom. I hvert fall ikke ta bilder. I tillegg var vi innom Cafe de La Fonda som produserer kaffe, fikk smakt utsøkt gatemat og sett edelstener bli omsatt på torget.

image
Engasjerende guide forteller om regjeringshistorie, Bogotá under sykkelturen rundt i byen (Foto: Tarjei)

 

Ekstremt engasjerende guide lager skuespill om Bogotá sin historie (Foto. Tarjei)
Ekstremt engasjerende guide lager skuespill om Bogotá sin historie (Foto. Tarjei)

 

image
Lokal gatemat, Bogotá (Foto: Tarjei)

 

Partybuss til Chia, litt nord for Bogotá (ca 45 min)

Bogotá «down town» var ikke det perfekte utested for oss turister, men dette hadde hostellene i området funnet en løsning på. Løsningen var å kjøre oss 45 min ut til et hipt utested for turister og relativt rike Colombianere.

Hostel Sue sin reklame om partybussen (Foto: Tarjei)
Hostel Sue sin reklame om partybussen (Foto: Tarjei)

Dette var et enormt utested. Det var så mange barer og steder å henge at vi nesten ikke fant veiene ut igjen når vi skulle dra. Å gå fra den ene siden til den andre tok sikkert 15 min. Selv om det var stort var det bra. Bål, dansegulv, chilloutområde og disco.

Deler av utestedet (Foto: Tarjei)
Deler av utestedet (Foto: Tarjei)

Generelt er Colombianere som folk flest, hyggelige. Men etter at Olav hadde satt seg ned for å snakke med noen lokale, trodde, tydeligvis en kjæreste, at Olav dreiv å la an på dama. Dette endte faktisk med at Olav blei overfalt og slått ned. Liggende nede fortsatte fyren og sparke vår kjære Olav. Men bare noen sekunder etter var alle vaktene og en haug med hjelpere der for å berge livet til Olav. Og etterpå hadde vennene deres så dårlig samvittighet at Olav blei påspandert drinker og øl for å bøte på. Utrolig nok kom Olav fra det uten en skramme, og flere drinker rikere. 🙂

2 kommentarer til “Sykkeltur i Bogotá og Partybuss”

  1. Hei! Moro sjå korleis de har det. Traff Renny og Harald på bedehuset i kveld- Kanskje dei også går inn og ser. Det snødde her i dag. Hadde det fint i Oslo og i Drammen.
    Ha det godt !
    Helsing
    Far og mor

  2. Kjære veslebror!

    Ute på farten igjen altså. 😉 Ikkje dårleg. Skulle gjerne ha vore med dykk altså. Sukk! Du kan jo ta med storesøstera di på ferietur ein annan gong du veit du. 😉 Spreke gutar forresten – på sykkeltur midt i Colombia! Imponerande! Du får helse gjengen frå storesøster! Kos dykk vidare! Klem frå meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *